torsdag, september 30, 2010

Så här kul har ja de på jobbet nu ikväll..

Några timmar kvar på jobbet o kroppen börjar bli lite trött o sliten tur för en att de finns kaffe

Så va nya thc tröjan insvettad för första gången...

Clenbuterol

undra om man kan få läkarn att skriva ut de till en men enligt fass så finns de inte i sverige än för de är de som Contador har nu åkt dit på under tdf...
Nä nu bara skojade ja men de finns cykelvänner till mej som tror att bara för man är astmatiker så är de bara att ta sig en puff så man blir man snabbare men ja vet att så inte är fallet för en frisk person kan inte vidga sin luftrör mer än vad dom är för de är vad medicinen gör fast denna skulle visst gör andningen lättare för en astmatiker samtidigt ge en ökad muskelmassa o samt reducera fett på en hmm som man skulle behöva göra de bli av med mera fett alltså för sist ja gjorde mätning på hur mycke kroppsfett ja hade så låg ja på 6% o ja tycker de preparat ja använder mej funkar för mej fast nu kommer kylan o den har ja alltid problem med men de är väl bara att leta upp sin airtrim va man nu la den efter förra vintern o ha på sig den när de blir för kallt ute..
Fasiken va ja längtar tills våren när man får cykla i kort/kort igen o slippa denna kyla som höst o vintern innebär....

tisdag, september 28, 2010

En

rolig sak med mej idag va att man hade bestämt sig för att istället för att cykla med snabbgruppen cykla med tjejerna o vila bena för dom har mått skit hela dagen men av någon konstig anledning så när vi cyklade iväg så upptäckte man att ja va i fel grupp för de va i snabb gruppen ja låg i o inte i den grupp ja hade tänkt mej men då tänkte ja kör o ser vad som händer för de är bara att släppa om man inte orkar men hade dom orden Martin sa till mej i Spanien att ja ska inte fega, han sa de till mej när vi cyklade uppför berget för ja släppte huvudgruppen för att gå ner i min egen takt för att gå förbi de flesta i den grupp ja släppte iväg..
De va en jobbig vind fast den i söndags va mycke värre, de sköna va när vi kom till Klevshult för då hade vi vinden i ryggen hela vägen hem då beslöts de snabbt att vi skulle köra belgisk klunga hem, tittade inte ett smack på hastigheten nån gång utan gick på känslan istället, va ja hörde så låg hastigheten runt 45.
Ja gick ut klungan i sluteto la mej bakom klingan för ja kände att de började bli verkligen för jobbigt i halsen för mej pga den kyla de av ( kanske man skulle ha de Contador åkte dit för under tdf i år)...
Men kan säga att vi va runt 20 st som cyklade idag o de va ja o 3 till som inte hade på sig vinterjacka på sig men ja frös inte ett skit o va ja hörde så va de ingen av oss fyra som gjorde de..
Men tillbaka till mina ben för dom kändes bara av i början men de flöt på så fint i gruppen så efter ett tag så försvann de onda i dom så ja är glad att ja inte fegade ur...
En sak är säker att de intervall pass ja körde igår va inte sista gången ja körde de utan de kommer ja köra minst en gång i veckan...

Fick höra att de maxtestet man gjorde i våras ska vi få göra igen om vi vill plus de pratades om vi skulle även få göra en sån cykelinställning så att cyklen verkligen passar en som handsken om man vill göra de...

måndag, september 27, 2010

Plågade mina ben med tufft intervall pass....sjukt jobbigt va de.... tack mattias för tipset..

Hämtade

Ut thc kläderna idag o måste säga att dom är ännu snyggare än va ja trodde dom skulle vara faktiska synd nu bara att de är för kallt för att cykla kort/kort ute nu för att ha dom på spinning kommer ja inte ha dom, kanske nått pass men ja har andra cykelbyxor för de ...man plågade verkligen sina ben igår så dom va ganska mosiga på kvällen så man funderade om man inte skulle investera i ett par nya skins fast en stl mindre än vad ja har nu, för när ja köpte dessa så va de utförsäljning så stl xs fanns inte så ja köpte den enligt skins att ja skulle ha.
Hittade dom billigt i England men de får bli i nästa månad man köper såna om man köper såna eller kanske ett par skins i form av sockar perfekt när man är i Italien o då vill man inte springa omkring i tights precis. ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.0

söndag, september 26, 2010

Vilken

cykelrunda de blev idag med thc för de blåste en sån jäkla vind som höll på att knäcka en totalt för man fick knappt någon vila pga den men fikastoppet gjorde hela runda perfekt undra nu bara hur många rundor till de blir med racern för när vi går över till cross eller mtb så försvinner säkert hälften av gänget för dom har ingen cross eller mtb de tycker ja faktiskt är tråkigt för så kul vi har på våra rundor med våra fikastopp..
För egen del så börjar ja känna av den kalla höst luften i mina luftrör (jävla astma) för när man ligger på hög puls när de går undan så får man besvär med att andas redigt som man vill o behöver, inte nu att ja håller på att kvävas eller nått så allvarligt är de inte nu..
Fick höra på dagens runda att nästa årsmodel av trek är inte snygg inte nu för att ja skulle ta illa att höra nått sånt för de tål ja höra för de finns cyklar ja tycker inte är snygg o de finns till o med märken ja kan inte tänka mej köpa ....
För de är en fri värld vi lever i ju...
Skojade med några idag på rundan att dom hade sabbat min ekonomi för nu måste man köpa en mtb oxå för de är på inne listan ibland mina cyklekompisar men de får bli nån gång nästa år om ja köper en...

fredag, september 24, 2010

Inställning för rotorklingor





You may have noticed, that you liked both setting two and three, but cant exactly work
out why. In this case, you will be able to use either setting. When deciding between
two consecutive settings (i.e. #2 & #3, or #3 & #4) the lower number will give you
more speed (#2 or #3) and the larger one will allow for faster acceleration (#3 or #4).
If you are going to ride a course or route, in which you tend to stand up in a particular
chainring more often than usual, you may which to put that chainring in an orientation
setting one number higher than usual, to improve the standing performance. Looking
at the image below, 5 different zones are portrayed by the colours behind the bike.
Where your butt is, is basically the number you will be using, give or take a little for
your reference orientation. 2 and 3 are the positions invariably used in the saddle. If
you are going to be standing up frequently in a particular chainring, and have position
3 as your reference chainring position, you may want to put that chainring into
position 4. For those with number 2 as their reference position, we suggest they first
try using position 3 before trying 4 for a a standing optimized setting. Positions 1 and
5 are very extreme, and we advise you to only use these setting after thorough testing
as these setting will only work well for a very small percentage of riders.

de



bidde ingen träning idag utan ja gick till harrys istället o njöt av några guinness men i morgon så blir de cykling efter jobbet har inte bestämt mej än för om de blir cross eller racer man cyklar på..
Pratade med Henke i torsdags om inställningen på mina rotor klingor för som dom är nu så är inställningen 3 på stor o 3 på lilla klingan o han har nu på sin madone 2 på stora o 2 på lilla o efter vidare diskutioner så kom vi fram till att om man inte ska ställa in mina klingor på 2 på stora o 3 på lilla klinga o se vilken skïllnad de gör för en.
Man kan förklara att 3 o uppåt så är inställningen lite mer spurtsnabb medan 2 är mer för typ distans, ska sätta mej ännu mera än vad ja har gjort o funderar starkt på att köpa en momentnyckel o ett drevbults verktyg så man kan fixa de själv helt perfekt när man är typ i Italien o cyklar..

onsdag, september 22, 2010

söndag, september 19, 2010

Dagens

cykelrunda med thc va en kall o blöt runda o de kan man lugnt säga för efter 8,5mil i regn o blåst så stod ja säkert en 20min i en varm o go dusch för att få tillbaka värmen i kroppen så nedkyld va man, hoppas nu bara man inte drar på sig en förkylning för de har ja inte ork med nu...
En annan sak är att man har öppet sagt att man funderar starkt på att byta till sub8 gruppen så nu är de bara att träna på o vara glad.
Fick ett bra tips på ett spinning program eller rättare sagt de är för en monarkcykel men ja har ingen sån men de funkar lika bra på en spinning cykel.
Programmet går ut på att man börjar med ca 15-20min uppvärmning o sen kör man på med så högt motstånd som motsvarar ungefär 7kilo på en monark test cykel i 10 sekunder sen vilar man i 20 sekunder sen kör man på igen på max i 10 sekunder o så fortsätter de tills man inte orkar mera o efter de rullar av bena i en 15min.
Fick tipset att dagen efter man har kört de passet att ha en vilodag för passet ska visst vara rätt så jobbigt så nu gäller de att planera in så man kan använda sig att detta program, för de verkar vara nått för mej för ja behöver bli starkare i bena.
Emma på gymmet är på mej att ja ska börja gå på hennes atleticpass för de ska visst vara bra för en som cyklist, de o sen finns de alltid coreboll som oxå ska vara bra för en cyklist..
Sen börjar ja fundera på om man ska börja med easyline igen fast då gå på de på tisdagar för då är de på 45min istället för de normala 30min...

lördag, september 18, 2010

Ny servad o redo för nya äventyr....

Kolla in cyklen ca 1min30s in i filmen helt perfekt för vr ju...

Eurobike 2010: road.cc interviews Jens Voigt

Måste

säga att polar är snabba på att serva o laga grejerna man skickar in för ja lämnade in min polar på team sportia i måndags eftermiddag o igår vid 5 tiden ringde dom en att den låg o väntade på mej.
Va o köpte en avdragare till vevpartiet på crossen av stoffe så de har blivit rengjort o uppsmörjt så nu håller de ett tag till...
Nu är de bara o hoppas på bra väder imorgon så vi blir många på fika rundan med thc....
På måndag börjar den årliga rean på cc vet inte om ja kommer handla nått på den, såg att den undertröjan ja fick uppklippt på akuten va med på rean men inte knävärmarna..
Men ja har inte kollat in rea listorna redigt än så de finns säkert mera man vill ha ....

Published with Blogger-droid v1.5.8

måndag, september 13, 2010

Eftersom

man har idag skickat polaren in på service o de va verkligen för fint väder ute för att vara inne på gymmet så tog ja crossen o körde en runda, visst ja kunde ha tagit racern men kände för crossen idag även om vädret va perfekt för racern men eftersom man kör utan cykeldatorn så spelade de ingen roll vilket man cyklade på.
O grusvägarna är fina nu för vänta lite bara om de regnar för mycke eller när snön kommer då är de verkligen tvärtom att cykla på dom...

Får nu bara inte glömma att fixa en avdragare till vevpartiet på crossen för de började låta lite väl för mycke mot slutet avrundan, men de har säkert bara kommit in lite grus i de så de är lätt att åtgärda ....

söndag, september 12, 2010

Lyckades


med konsten att försova mej till dagens ute cykling :-( ...
Men efter frukosten så drog ja ut på crossen istället o letade efter roliga småvägar o om de är någon ifrån thc så kan ja säga att den så kallade travbanan är väldigt skumpig o dålig på sina ställen...
Testade rätt så många småvägar som visade sig vara återvändsgränder men kul va de ändå, de enda tråkiga är att man inte har någon cykeldator påmonterad, men ska imorgon skicka iväg s720i o få den lagad så de blir så mycke roligare o lättare att hålla koll på sig själv....

Tog crossen ut på en runda idag...

torsdag, september 02, 2010

Lite

nervös idag för man ska låna ut madone till en cykelkompis inte nu för ja tror han ska vurpa eller nått med den utan han kanske tycker inte likadant om rotor klingorna som ja men ändå så va de ja som erbjöd mej att låna ut den men de kommer gå så bra så måste bara se till att man hinner till gymmet när dom rullar in så man får höra vad han tycker om dom.....

En annan grej o de är knappt har man anmält sig till vr 2011 sub9 så börjar man få tankarna om man inte skulle testa sub8 istället men hur de blir får ja se till våren hur formen känns då...