torsdag, januari 07, 2010

Jävla fegis säger ja bara

Får inte tag på skandalsvensken

Han ska bestämma om han vill ha b-provet analyserat – eller om han ”erkänner” ytterligare ett fall av dopning.

Problemet är bara att ingen lyckas få tag på den skandalomsusade svenske cyklisten.

– Vi når inte fram till honom, och jag tror inte någon annan gör det heller, säger förbundskapten Glenn Magnusson till Sportbladet.

Nicklas Axelsson, 37, skakar om cykel-Sverige ytterligare en gång.

Och inte på ett positivt sätt.

De senaste dopningsmisstankarna är nu ute i internationell press – och stora nyhetsbyråer skriver om svenskens nya felsteg.

”Han omger sig med fel folk”
Sportbladet har pratat med cykellegendaren Michael ”Roddarn” Andersson, som har tunga meriter från OS, VM och proffsliv bakom sig.

– Det är tragiskt, både för honom och för svensk cykel. Jag tror att han har fel folk runt sig, de lag han har kört för är inte kända för att ha någon vidare antidopningspolicy. Och då är det lätt att falla för frestelsen, säger ”Roddarn”.

Många vill ha en förklaring, men det går inte att nå fram till honom.

– Nej...jag är inte förvånad. Jag tvivlar på att han kommer berätta om det här, det gjorde han ju inte när han åkte fast första gången.

Alla väntar på besked från Axelsson
Just nu ligger bollen hos Nicklas Axelsson. A-provet var positivt och inblandade parter avvaktar nu för att se hur den svenske cyklisten vill gå vidare.

– Vill Axelsson ha ett b-prov tar det ett par veckor. Annars får vi snart en anmälan från UCI (internationella cykelförbundet) att behandla, jag skulle tro att det är klart hur det blir i månadsskiftet, säger Åke Hansson, som är ordförande i Svenska Cykelförbundets disciplinnämnd, till Sportbladet.



Jonatan Fast


Att a- och b-prov skiljer sig åt är extremt ovanligt. Sportbladet har vid upprepade tillfällen försökt nå Nicklas Axelsson, dock utan framgång.

Inga kommentarer: