fredag, januari 22, 2010

Hittade detta om team sky

Men Sky har en plan. I måndagens Times fanns en artikel om alla uppfinningar och utvecklingar Sky har tagit fram för att få marginalerna på sin sida under en lång säsong. Här listar Blazin Saddles (BS) de nio "förbättringarna" och ger vår egen utvärdering:

1. Bara 25 procent av ramen på Pinarello-cyklarna har målats för att göra dem 50 gram lättare (motsvarar ungefär en halv kopp mjöl).

BS: Man ska inte underskatta vikten av mjöl, men vore det inte enklare att bara be cyklisterna raka huvudena? Bradley Wiggins och Edvald Boasson Hagen skulle tappa ett kilo var.

2. Sky har de mest aerodynamiska cykelbyxorna och specialsydda kragar som inte skaver mot adamsäpplet. Kläder och utrustning har tagits fram i hemlighet så att motståndarna inte kan kopiera.

BS: Ja, men är de lika korta som QuickSteps hotpants? Och har de testat kragarna på Wiggins adamsäpple? Och de vet väl om att de inte kommer få köra med en diffuser som Brawn?

3. Lagets radiotrafik kommer att vara krypterad.

BS: Som om de andra lagen skulle vilja lyssna på Wiggins modsklassiker.

4. Cykelramarna är inte symmetriska och har ojämn viktbalans för att underlätta att spurta ut ur kurvor på vägar med gatsten.

BS: Det här är uppenbart stendumt.

5. En blinkande strob ovanpå lagbussen fungerar som fyr och visar vägen hem för cyklisterna efter en svår etapp.

BS: Har de tänkt på vilken effekt det kommer ha på cyklister och journalister som lider av epilepsi?

6. Lagets tröjor har utformats för att vara lätt igenkännliga.

BS: Ja, men det ser helt hemskt ut - och med största sannolikhet kommer den svarta framsidan och vita baksidan förvirra cyklisterna och till slut förbjudas.

7. Anpassad belysning i bussen bättrar på återhämtningen och får cyklisterna på bättre humör.

BS: Va? Så Wiggins kommer kanske säga något positivt efter en etapp? Och vad kommer härnäst, doftljus och feng shui?

8. Lagbussen är en högteknologisk helhetslösning med alla moderna tillbehör och faciliteter.

BS: Det spelar ingen roll hur bussen ser ut. Om du inte har ett bra tåg som drar upp spurten så vinner du inga etapper.

9. Mottot "Ride the Line" har broderats innanför kragen "för att påminna killarna att det finns något som binder dem samman. Dagar då vi har det tufft så påminner det oss vilka vi är."

BS: Absolut, för det första en cyklist som kämpar i en tuff uppförsluta kommer att göra är att rulla ner kragen för att få inspiration hämtad ur Nyckeln till frihet.

Inga kommentarer: