måndag, augusti 30, 2010

söndag, augusti 29, 2010

De

där med silvertejp funkade så där så de blir nog enklare om man fixar små o smala plast påsar o klär in cykeldatorn tills man skickar iväg den för lagning o de blir väl om en månad skulle ja tro att man gör de...

lördag, augusti 28, 2010

Nu

har man fixat till s720i med lite silvertejp nu är de bara se om de funkar eller inte....

De

är så jäkla typiskt för man har haft tid på sig att skicka in sin polar s720i på lagning men jämt o ständigt glömt av de eller bara inte haft tid för de men nu när man änterligen hade tänkt göra de så va gör man jo man glömmer av att ta ut sin cs200 ur den tröjan man hade sist på spinningen när man slänger in kläderna i tvättmaskinen.
Kan säga att man blev påminnd av detta när man öppnade maskinen när den var klar va låg precis innanför luckan om inte cs200 ganska retligt måste ja säga efter några svordomar så va de bara att skaka på axlarna o lägga de åt sidan för va hjälper de att sura ner sig totalt över vad som har hänt (inte ett skit)...
Nu blir de att tejpa över knapphålet på den andra cykeldatorn så den är lite fuktskyddad så man kan använda den tills racersäsongen är över för de tar lite över en vecka att få den lagad o den vecka man man träna på gym o cyklar man med crossen så är de bara göra de i grupp så får man reda på hastighet,tid o sträcka av dom andra ju o kör man spinning så är de bara att köra på känslan ju vilket är bra att göra ibland ju så man inte stirra sig helt förstörd över pulsmätarn.....

onsdag, augusti 25, 2010

måndag, augusti 23, 2010

Slutade

lite tidigare än vad ja brukar så man kände nästan direkt att ja orkar inte sitta o vänta tills de är dags för måndagscyklingen vid halv 6 så när ja kom så va de bara käka lite mussli o dricka lite tea sen va de bara att byta om för att ge sig ut på racern..
När ja rullade du så kom tanken f-n vilket runda ska ja köra då men kände att ja vill ha en runda med backar o ingen slät runda så då fick de bli som de blev, tittade inte ens på flaggorna som man cyklade förbi för att få reda på hur vinden låg men utan blev de motvind hem de fick ja ta senare tyckte ja ..
Kortfattat så blev de hindsekind-förbi golfbanan-ohs-gällaryd-kolvarp-horda-getaryggarna-bor-ulås o sen hem för en (totalt 81,1km)...
I slutet av rundan mötte man dom som cyklade ifrån torget med klubben, kändes lite pinsamt faktiskt men ja kände att ja hade fått cykla i fint väder medan dom skulle kanske få regn på sig o va väljer man sol eller regn?...För regn va på väg in de såg man på himlen..
O en grej till ja har börja blivit lite slarvig av mej o de är att ja dricker för lite på rundorna, på dagens runda drack ja knappt en flaska (1/2 liters flaska)...inte bra alls!!

lördag, augusti 21, 2010

Nya


cykelskor kanske..
Dessa i stl 42 ska väga endast 195gram/st fast då är de en limited version av dom för annars väger dom 265gram, mina väger ju nånstans mellan 550-600gram..
Nu kommer stora frågan undra vad priset på dom kommer hamna på inte för att ja ska köpa dom nu bara lite nyfiken på de, men ensak är säker iaf dom passar perfekt med min madone med färgerna iaf.
För nya mtb/spinning skor behöver ja köpa för mina nike skor har sett bättre dar men tills vidare så får ja använda av mina gamla racer skor men måste då köpa ett par billiga inneskor så man inte halkar o skadar sig på de blöta golvet efter passet...

torsdag, augusti 19, 2010

Finns

de något värre när man kliver av jobbet o på vägen hem kör om cykelpolare när dom rullar in i stan efter avklarad runda, om de gör de så va snäll o säg de till mej ..
Brorsan va med o han sa till mej att han ska köpa zipp hjul o då kontrade ja han genom att säga att då kanske ja ska klaga på han för han gjorde de gällande mina klingor, fast han menar inget illa gällande dom bara retar mej lite för dom.
De verkar som endel har planer på att köpa högprofil tills nästa år sjäv så vet ja inte om ja är så sugen på såna, fast man vet aldrig för Henke har ett par som passar perfekt till min racer...

Imorgon är de vilodag för en iaf för man ska till gästgivarn med jobbet....

onsdag, augusti 18, 2010

tisdag, augusti 17, 2010

Första

rediga rundan med rotor klingorna är nu avklarad o kan med glädje säga att ja är super nöjd med dom o nästan så att man funderar på om man inte skulle ha såna på crossen oxå fast de får dröja, har ju annat som måste köpas till den innan de blir några nya klingor till den men ja kan iaf börja spara ihop till såna...

Hoppas de inte är för dåligt väder imorgon så man kan sticka ut o se om de är någon skillnad på ens prestationer jämfört med innan...

Men tro att ja blir snabbare att bara köpa dessa utan att träna de tro ja verkligen inte..
Utan ja kör på som vanligt med träningen med minst en vilodag per vecka, som denna vecka blir fredag vilodag för då ska ja ut med jobbet till antingen Harry's eller Gästgivarn..
Kommer även lägga till spinning på schemat om vädret är för dåligt o då såklart köra intervall....

Undra hur länge till man kan cykla med racern en månad till kanske eller????

måndag, augusti 16, 2010

Änterligen


efter några månaders prat med Henke så sitter de rotor klingor på madonen..
Nu känns cyklen komplett för en, för några högprofil hjul blir de inte o inte heller någon watt mätare blir de ....
Man kan ha fem olika inställningar på klingorna nu är de 3/3 på dom nu o så kommer de vara i en inkörnings period men sen funderar ja ställa dom i 4an på den stora klingan o på 3an på lilla klingan....
Återkommer med mera om klingorna o vad ja tycker om dom när man har kört med dom ett tag...
Men en sak är säker iaf de kommer inte vara något negativt om dom....

söndag, augusti 15, 2010

Jösses

va många vi vad idag som körde vidöstern runt ifrån thc idag även om regnet hängde i luften så man tog på sig för mycke utan att kolla hur varmt de va ute så de va bara att ta av sig de innan start...

Man va lite orolig gällande slutet för man vet att vid backarna på vägen hem börjar farten öka markant men de va lugnt i klungan tills vi passerade Hånger där de blev en lucka i klungan o de va nån som sa vi kör o då va de ingen som protesterade utan farten höjdes direkt o vi började typ köra belgisk klunga, ja orkade vara med några gånger sen la ja mej bakom klungan o hade en annan efter mej som va trött.
Mitt mål med att göra som ja gjorde va att få vila bena lite o sen gå upp o hjälpa till med dragningen, detta är väl nått man har lärt sig av sin vurpa i maj att man gör endast nytta med pigga ben o har man för trötta ben ska man vila dom.
Så när man kände att bena hade fått vila o va redo igen så va de bara att ge sig in i leken igen, typiskt nog när vi kom till sista backen gissa vems tur de va att dra gissade ni på mej så gissade ni rätt.
Men de va bara växla ner o trampa på o känna mjölksyran byggas upp i ens ben o hoppas på att man inte kroknade innan backen tog slut o försöka hålla en sån god fart som möjligt uppför, fick beröm av dom andra när dom gled förbi en efter backen ja va med på en dragning till sen va mina ben körda o fick släppa kontakt med klungan o gå ner i ett lite lugnare tempo för en men inte nu för lugnt utan gå så nära max som möjligt..
En sak ja tycker va synd p de va att dom hade grusat endel på vissa ställen för på endel ställen kändes de lite osäkert o att ingen fick punka pga gruset är konstigt nog..
Fick ett mail precis ifrån thc o svarade på de direkt så nu nästa års satsning är sub 9 på vättern runt, sluttiden spelar ingen roll bara ja slår mitt personbästa på den rundan å ja får ju min 5års medalj då ju oxå :-)

lördag, augusti 14, 2010

Denna

helg går i cyklens tecken kan man säga, den började med gp lopp ute på HC..
Pratade med en kille ifrån Jönköping gällande thc o han sa att de Keith har satt igång är helt perfekt o han va faktiskt avundsjuk på att sånt inte fanns i Jönköping o få höra sånt är positivt eller hur..Ångar lite faktiskt att man inte tog med kameran o plåtade lite....

Idag när man tittade ut så beslöt man sig nästan direkt att flytta dagens jobb för solen va frame o sken till imorgon efter motionsloppet man ska vara med på o sticka ut o cykla, nu blev de inget pass till att börja med där man bombade på utan tog de ganska lugnt o njöt av vädret o sparade bena till den sista biten där man hade vinden i ryggen o där körde man på så att man kände att de va inte långt kvar till att bena sa upp sig ..
Men de va nästan så att man tyckte eller inbillade sig att mjölksyre trösklen hade sänkt sig, så nu är de bara att minst en gång i veckan köra intervall om de blir inne eller ute bryr ja mej inte om utan de ska bara vara så..

Undra hur många vi blir imorgon för de är ett lopp samtidigt i Burseryd som många brukar åka till men de ser man vid kl 9 imorgon om man nu själv kör de..

Men en sak som är säker ja måste fixa en datakabel till mobilen så man kan ta o lägga ut bilder ifrån när man är ute å cyklar..

torsdag, augusti 12, 2010

Började

dagen med att åka ut till mina föräldrar o hämta blåbär som min morsa hade plockat åt mej, för hon ringde igår o frågade om ja ville ha blåbär av henne o ja kunde ju inte säga nej till de ju eller hur..
Sen va de raka spåret in till gymmet för lite morgon spinning för att väcka bena ;-) tyvärr ingen gratis frukost för de börjar inte med de förrän nästa vecka men en kul sak är en cyklist ja känner bröt lårbens halsen för snart 5 veckor sen va oxå körde spinning men han sa att de gjorde lite ont men att redan vara tillbaka på en cykel så tidigt är en positiv o glad nyhet..

onsdag, augusti 11, 2010

Behöver


köpa lite nya tränings tröjor o som dollarn är nu, så är de billigare att beställa ifrån Usa än att köpa samma tröja här i Sverige..Synd bara att man inte kan beställa ifrån Trek store på nätet för där hittade ja denna tröja för dom skickar endast inom Usa...

Pratade

med Putte idag när man va o tankade bilen om gårdagens runda å som han sa att han märkte av att ja började närma mej där ja va innan vurpan o få höra sånt gör en glad eller hur...för ska man vara ärlig träningen efter vurpan speciellt när nyckelbenet började bråka med en genom att skära sönder huden runt benet har verkligen inte varit den bästa, man har tränat för mycke enformigt...Känns som man får göra ändringar på de nu ..
På tränings schemat idag står de intervall, vädret är lite trist ute så ja går på gymmet istället o kör slut på en, tror ja ska gå på morgon spinningen efter ja har varit på ett möte imorgon för man har lite dötid mellan mötet o jobbet plus man får gratis frukost efter spinningen....

tisdag, augusti 10, 2010

dagens runda med gänget så kändes de inte bra i bena om de va träningsvärk eller om man är bara sliten men i slut spurten så kom ja 3a :-) men de är som min bror har sagt till mej att ja behöver köra mer intervaller o om ja gör de på cyklen ute eller på en spinning cykel på gymmet eller på min spinning cykel som står på min inglasade balkong spelar ingen roll bara ja gör de..
Eftersnacket idag va mest om vinterträningen konstigt nog men de är ett senare problem ju för de är minst en månad kvar på racern...

söndag, augusti 08, 2010

jäkla typiskt alltså min kaffekvarn sa upp sig idag med direkt verkan, så nu får man köpa en ny..
Men den hade tjänat mej nu ett bra tag så de va väl inte väntat, ibland har man funderat på om man inte ska köpa en sån där ny espressobryggare som man använder nån slags kapsel men snabbt ångrat sig för den isomacen man har funkar fin fint ju, man behöver bara en ny kvarn.
Så de är bara att prata med Jonnhy där man köpte den eller se vad kaffe grossisten har att erbjuda en...
Får nog köpa ny expresso muggar för dom ja köpte på chilli i Kållered förra året går sönder så fort man ens rör dom, kanske därför dom reades ut....

va denna semester över, lite tråkigt men va kan man göra åt de (nada)..
Imorgon får man inte glömma att ringa Henke o se hur de går med dom grejer man har beställt genom han, plus de är ju måndags cyklingen med klubben imorgon ju, ska bli skönt för ja har inte cyklat med dom under semestern pga vissa orsaker som operation av nyckelbenet o man har ju inte heller orkat sitta o vänta tills kvällen för att ge sig ut på cyklen.
Synd bara att gymmet inte har öppet idag för de är verkligen inget väder att vara ute i............

lördag, augusti 07, 2010

kolla

in denna länk, han tror att han har gått i mål men de är ett varv kvar, va pinsamt de måste vara att råka ut för de............

http://video.eurosport.se/cykel/tour-of-poland/2010/tv-trodde-han-gatt-i-mal_vid144437/videos.shtml

Efter

bara rykten så har man fått tag på lite info om Jens Voigt o om han kommer lämna Bjarne O saxobank, vilket han nu kommer göra..
För velonation hade pratat med han om dess rykten men han ville inte säga vilket team han kommer cykla med så de är bara avvakta vilket de blir men har bara mina misstankar till vilket team han går till o de är till de team som bröderna schleck går till.

http://www.velonation.com/News/ID/5154/Transfer-news-Breschel-and-Voigt-confirm-theyll-leave-Saxo-Bank.aspx

onsdag, augusti 04, 2010

En

annan artikel som ja hittade som är värd att läsa....

Nutrition: 13 tips to make you a faster rider
By Dr Kevin Currell, Triathlon Plus


1 Breakfast

Always eat before starting your morning training. Sleeping depletes the liver’s store of glycogen, which is the major store of carbohydrate for blood sugar regulation. When this is reduced, your blood sugar level drops and fatigue sets in, making concentration difficult – particularly disadvantageous if you’re using your training session to learn a new technique. Look for foods high in carbohydrate, low in protein and low in fat and, so you don’t compromise on your sleep, choose foods you can eat on the go such as a jam sandwich or sports bar.

2 Bioflavonoids

Bioflavonoids are naturally occurring chemicals found in foods, which have been shown to protect against heart disease and high blood pressure, and regulate blood sugar levels. However, for already healthy athletes the big benefit may be that they also stimulate the production of mitochondria in the muscle. Mitochondria are the engine rooms of muscle cells, and the more you have, the bigger the engine. Bioflavonoids are found in fruit, veg and salad, so rather than having five portions a day, you’ll need to eat double that.

3 Prawns

Prawns are a fantastic source of protein and omega 3 fatty acids. They’re also an excellent food source of the amino acid beta alanine, which has a number of roles in the body. It’s a fuel for the creation of a dipeptide called carnosine, which is a potent antioxidant and works in the muscle to increase the ability of the body to cope with the acid produced by exercise. Beta alanine can also increase your ventilatory threshold and improve sprint performance.

4 Protein

Protein improves your post-ride recovery – try a yoghurt after a short ride or a milkshake or carbohydrate-and-protein recovery drink after a longer effort. However, don't overdo it – anyone eating a balanced diet and taking in enough calories is already likely to be consuming enough protein. (Cyclists need just 1.2-1.4g of protein per kilo of bodyweight per day.) There's also evidence that too much protein can have an appetite-suppressing effect, which may prevent you eating enough carbohydrate to keep your glycogen levels topped up.

5 Milk

If there is such thing as a superfood it’s got to be milk. It’s an amazing source of protein, contains good carbohydrate and provides a range of vitamins and minerals. When you’re training hard, drink one to two pints a day. This sounds a lot, but you’ll feel the difference when you recover quicker and get through tough training blocks.

6 Green tea

Green tea is an excellent source of antioxidants. Drinking green tea has many health benefits and, most importantly for cycling performance, seems to increase the amount of fat you use as a fuel. Research in mice has revealed that green tea can delay fatigue at a given intensity.

7 Glucose and fructose

Recent research has shown that a mixture of glucose and fructose drinks during exercise can improve performance by eight percent when compared to a glucose drink alone. This is a pretty big improvement in performance. To ensure you’re using the best sports drink available, don’t make your choice based on flavour alone – check the label to make sure it contains a mixture of glucose or maltodextrins and fructose.



8 Caffeine

Caffeine has consistently been shown to improve performance. The most likely mechanism by which it works is by stimulating the central nervous system into working a little harder. Caffeinated gels are readily available – use one during a ride to boost performance. Having around 2-3mg per kilo of body weight one hour before a race will also be beneficial.

9 Fish oils

When we lived in caves and hunted for food, we ate healthy fats omega 3 and omega 6 in a ratio of 2:1. These days it’s around 1:20, the consequences of which are slow recovery and increased fatigue. Taking a fish-oil supplement or eating oily fish three to four times a week can restore our bodies back to how they should be.

10 Nitrates

Nitrates are naturally occurring substances that stimulate the production of nitric oxide, leading to a widening of the muscle capillaries. This allows more blood to flow through the muscles, increasing the supply of oxygen, nutrients and the removal of waste products. This improvement in muscle blood flow may enhance recovery, particularly when training hard. There may also be a direct benefit on performance. High-nitrate foods include beetroot, spinach, celery and rocket.

11 Nuts and seeds

Nuts and seeds are good sources of essential fatty acids. As already mentioned, omega 3 and 6 are essential, but omega 9 fatty acids are also important. They help decrease inflammation and enhance recovery. Look to eat a handful of nuts – such as almonds, peanuts, pecans, pistachios, cashews and hazelnuts – and seeds – such as sesame and pumpkin – each day and you’ll recover quicker.

12 Quinoa

Quinoa is a grain-like crop crown primarily for its edible seeds. It originates from South America and is the traditional food of the indigenous South American population. High in iron, magnesium and fibre, quinoa has excellent nutritional value and contains a balanced set of essential amino acids, making it one of the few vegetables to offer a complete protein source. It’s also a low glycaemic index carbohydrate, so is an excellent choice for those looking to control their body weight.

13 Carbohydrates

There are carbohydrate sensors in the mouth that stimulate the brain into working harder. Using a carbohydrate mouth rinse can decrease a 40km time trial time by over a minute. But possibly the biggest benefit is during training. Consuming sports drinks and gels during hard training can be uncomfortable. Just swilling the gel around your mouth will help you maintain the training intensity.

Hittade

detta gällande mat o cykling o vad man ska tänka på innan ett lopp gällande vad man stoppar i sig ...


Nutrition: The Last Supper - BikeRadar