söndag, januari 31, 2010

Så va dagens

träningspass över de blev till slut 3h 41min spinning idag för mej...gav upp ganska fort dom tankar att ja skulle köra på hårdare än morgonpasset...men beslöt mej för att bygga många järnvägsspår som Johan ifrån HPC kallade de när man tränade under mjölksyre nivån för gjorde man de så bildades de mer blodkärl i bena o i kroppen för att transportera runt friskt o syrerikt blod...undra hur kroppen kommer att må imorgon hahaha de lär man märka ganska fort skulle ja tro....

en bra spinning låt enligt mej

Pearl Jam - Given To Fly

Så va

dagens första spinning pass klar i 1timma o 58min satt man o körde på i mjölksyre tröskelnivå o in andra låten beslöt man inte under 160 puls skulle man under passet...men ville testa en annan sak på passet som ja har sett andra göra o de är att ha klockan på styret men pga de så tappade klockan kontakt med puls bandet ett antal gånger tråkigt nog så snittet blev lägre än vad man hade tänkt sig...men nu vet man att de ska man inte göra någon mera gång men nu är de bara 2tim 40min tills nästa spinning pass vilket är ett dubbel pass så de är bara att ladda upp får inte glömma att ta med protein o nån banan att ha efter passet för man kommer va ganska så slut efter dom vet inte hur ja ska lägga upp dom bara men de är ett senare problem...men att gå på max vet ja inte om man klarar av men ska iaf ha bättre snittvärde på dom passen än vad ja hade på första passet.....

Pearl Jam Last Kiss (unplugged)

Så va de söndag igen

o denna söndag ska börja med nästan 2 timmars spinning så man sitter nu i köket o käkar gröt som man har blandat med protein pulver..men börja inte skratta nu men gröten går i rosa pga de är jordgubbs smak på proteinet ....

Nästa veckas väder !

FEMDYGNSPROGNOS FÖR VÄRNAMO

Prognosen utfärdad kl. 18.30. Nästa uppdatering: 06.00.

Söndag 31 januari Detaljerad prognos
01.00 -19° NV 1 (2) m/s
07.00 -20° O 2 (2) m/s
13.00 -13° O 3 (5) m/s
19.00 -8° SO 4 (6) m/s
Måndag 1 februari Detaljerad prognos
01.00 -5° SO 3 (5) m/s
07.00 -5° SO 3 (4) m/s
13.00 -5° SO 3 (5) m/s
19.00 -7° O 2 (3) m/s
Tisdag 2 februari Detaljerad prognos
01.00 -10° O 1 (2) m/s
07.00 -12° O 1 (2) m/s
13.00 -7° S 4 (6) m/s
19.00 -7° SO 5 (7) m/s
Onsdag 3 februari Detaljerad prognos
01.00 -4° O 5 (7) m/s
07.00 -6° O 2 (3) m/s
13.00 -3° N 2 (3) m/s
19.00 -5° NV 3 (4) m/s
Torsdag 4 februari Detaljerad prognos
01.00 -5° NV 2 (4) m/s
07.00 -8° NV 2 (4) m/s
13.00 -4° NV 2 (3) m/s
19.00 -6° V 3 (5) m/s

lördag, januari 30, 2010

Lance Armstrongs "Twitter Ride" in Adelaide

Lance Twittrade lite å över 7000st dök upp för cykla med han

Han är bäst alltså på att kommentera ..verkligen lever in sig in i sporten

Beställt:

Klubbkläder har man gjort...fast bara en tröja o ett par byxor denna gång...plus man va snäll emot Mia som ville oxå beställa ifrånklubben men är utomlands så hon kunde inte de...så man va snäll o hjälpte henne med detta...å som sagt inga problem va de att göra de...

Imorgon bitti

pga att de ska vara svin kallt ute så ska vi vara på gymmet istället o köra spinning istället o har faktiskt även bokat in mej på spinning på eftermiddagen på 2 pass med Dan vet inte om ja ska köra tröskel även då eller om man ska kör på max då men som Johan på HPC sa 2 pass i veckan ska man köra på max eller om man ska göra de på onsdag o torsdags passen till de....plus ja funderar på att innan köra lite rodd har fastnat på de ska bara lägga in lite ny musik i mp3an för man börjar tröttna på de som ligger i den nu...hade tänkt mej att sitta på balkongen idag o spinna lite men de blev lite sent för de för de kom annat i vägen för att man skulle hinna med de..-.

Roberto Vacchi

Styrketräning vs cykelträning

Enligt Johan ifrån HPC som utförde de max test vi gjorde så är styrketräning inte de bästa för en pga att musklerna blir större o de tar mer energi att transportera runt nytt färskt blod med syre....men sitter man o kollar på gällande vinter träning så är styrke träning med som tränings moment.. men de ja kan få fram gällande styrketräning är att man ska inte köra på med för stora vikter o köra med få repetioner (5st)...men som johan sa de bästa är att cykla mycke dvs få många mil i bena men inte för enformig cykling bara utan variera cyklingen, köra intervall men de är ja värdelös på att göra ute får ja erkänna att man är, variera träningen med annat typ spinning, löpning, simning, rodd, skridskor eller skidåkning nu under vintern förutom att cykla ute om man kan de....så nu är de bara att träna på o vara glad för man får inte tänka negativa tankar då är de kört för en..har ju egen erfarenhet av de vet bara under förra årets vättern när dom framför mej släppte min grupp utan vi bakom märkte de o när man gick om dom o vad kunde vi vara 4 st som försökte jobba oss i kapp men en efter en fick ge sig o till slut va de bara ja kvar o när keith kom i fatt en så ville man bara lägga sig ner o dö allvarligt talat...o hade stora tankar på att bryta loppet när man kom till Jönköping men nånstans inombord en så började kämpa glödden växa för när man kom till Jönköping låg ja i en grupp som körde på bra vi låg runt 38km/h men i backen på väg ur Jönköping så fick en av grabbarna på problem med bakväxlen o dom vek av utan att säga till en lite tråkigt faktiskt o i Bankeryds backen stod några ifrån klubben o peppade på en att köra vidare o nu började man inse att man skulle slå sitt rekord så då började de mentala byggas upp o kampen mot klockan började .. o som vi alla vet så slog ja mitt person bästa med 21 minuter dom ja började cykla med kom in ca 55min före mej o med tanke på hur dåligt ja mådde så är ja nöjd ..för de visar vad de mentala kan göra för en om dom är negativa eller positiva..

Om ja kör Hallandsloppet i år ska ja vara med o fightas i början vara mer alert på vad som sker i klungan....men tills dess träna hårdare.....

Ett av mina favo lopp inom cykel

Man börjar längta efter att få göra detta!!

tisdag, januari 26, 2010

Kyla o ute cykling

Idag satte ja en gräns för mej... o är de mer än 8 minus ute så struntar ja i ute cyklingen o tränar inne istället...

Däck

Ja gällande däck till racern börjar mina tankar att om man inte ska köra på attack/force igen såg att på CRC så får man tag på dom för 684kr medan här i sverige ligger priset runt 800-900kr plus medan i england kan man köpa dom var för sig för de kan man inte här i sverigen endast i par vad ja har sätt...ganska dumt om man sliter ut typ bakhjulet medan fram hjulet är fint av sig.....

fredag, januari 22, 2010

Hittade detta om team sky

Men Sky har en plan. I måndagens Times fanns en artikel om alla uppfinningar och utvecklingar Sky har tagit fram för att få marginalerna på sin sida under en lång säsong. Här listar Blazin Saddles (BS) de nio "förbättringarna" och ger vår egen utvärdering:

1. Bara 25 procent av ramen på Pinarello-cyklarna har målats för att göra dem 50 gram lättare (motsvarar ungefär en halv kopp mjöl).

BS: Man ska inte underskatta vikten av mjöl, men vore det inte enklare att bara be cyklisterna raka huvudena? Bradley Wiggins och Edvald Boasson Hagen skulle tappa ett kilo var.

2. Sky har de mest aerodynamiska cykelbyxorna och specialsydda kragar som inte skaver mot adamsäpplet. Kläder och utrustning har tagits fram i hemlighet så att motståndarna inte kan kopiera.

BS: Ja, men är de lika korta som QuickSteps hotpants? Och har de testat kragarna på Wiggins adamsäpple? Och de vet väl om att de inte kommer få köra med en diffuser som Brawn?

3. Lagets radiotrafik kommer att vara krypterad.

BS: Som om de andra lagen skulle vilja lyssna på Wiggins modsklassiker.

4. Cykelramarna är inte symmetriska och har ojämn viktbalans för att underlätta att spurta ut ur kurvor på vägar med gatsten.

BS: Det här är uppenbart stendumt.

5. En blinkande strob ovanpå lagbussen fungerar som fyr och visar vägen hem för cyklisterna efter en svår etapp.

BS: Har de tänkt på vilken effekt det kommer ha på cyklister och journalister som lider av epilepsi?

6. Lagets tröjor har utformats för att vara lätt igenkännliga.

BS: Ja, men det ser helt hemskt ut - och med största sannolikhet kommer den svarta framsidan och vita baksidan förvirra cyklisterna och till slut förbjudas.

7. Anpassad belysning i bussen bättrar på återhämtningen och får cyklisterna på bättre humör.

BS: Va? Så Wiggins kommer kanske säga något positivt efter en etapp? Och vad kommer härnäst, doftljus och feng shui?

8. Lagbussen är en högteknologisk helhetslösning med alla moderna tillbehör och faciliteter.

BS: Det spelar ingen roll hur bussen ser ut. Om du inte har ett bra tåg som drar upp spurten så vinner du inga etapper.

9. Mottot "Ride the Line" har broderats innanför kragen "för att påminna killarna att det finns något som binder dem samman. Dagar då vi har det tufft så påminner det oss vilka vi är."

BS: Absolut, för det första en cyklist som kämpar i en tuff uppförsluta kommer att göra är att rulla ner kragen för att få inspiration hämtad ur Nyckeln till frihet.

Testet

va ju bra men varför är bena kändes piss i slutet, kanske har tränat för hårt denna vecka för dagens runda gick ut till Skillingaryd o hem o de sista 1.2 milen va jobbiga för en att hålla tempot med Peter o Martin ...fast man har slarvat med mat o sömn nu i några dagar så de är väl en orsak till att de va jobbigt för ja kände mej hungrig i slutet så de va väl att energin i kroppen sinade pga man behövde att äta nått, så tills nästa fredag ska ja börja ha med mej bars eller nått plus ha nått att äta efter passet... o sen kan man säga att mina ben säger upp sig innan lungerna gör de hahah..så va de sagt..men en sak är säker till nästa vinter ska köpa nya dubbdäck till crossen för man kände att dom ja har är inte så bra som dom sa till mej att dom skulle vara.. plus nya hjul för dom ja har nu börjar bli slitna...nu är de bara vilka hjul man ska ha lågprofil eller aero hjul o vilket märke man ska ha....men en sak är säker man fick höra hela tiden idag under rundan om hur bra mitt lungtest va...men va inte dom fattar är att ja presterar sämre i kyla pga astman.....

Lungorna

på mej verkar vara i topp skick enligt vad ja har förståt enligt både när ja gjorde astma provet o maxtest provet för enligt keith kom ja 2a på maxtestet gällande lungorna...o ja som rökte i många år (vilket ja ångrar ) synd att den läkarn som fick mej att börja cykla inte jobbar kvar på vårdcentralen då hade man gått in o tackat han....

måndag, januari 18, 2010

Schwalbe ultremo r


Här har ni ett annat par däck som man funderar på..men ska kolla upp lite mer gällande dessa för förra året hade dessa problem med att de uppstod en stor blåsa på däcket under färd...men kolla in dom rosa kanske snyggt på min madone eller hur men läser man ner i texten o där står de att vill man har de bästa ur däcken så ska man välja dom helsvarta....


Ultremo R.1 - Created using new construction principles and with new high tech materials. Rolling resistance and weight have been radically reduced!

A particularly flexible fabric coating has reduced rolling resistance by a further 10%
compared to the 2009 Ultremo R.

Radial Technology. For the first time, our High Density Technology makes it possible
to integrate a protection belt radialy into a bicycle tire. The tire retains its shape
better. Internal friction and rolling resistance are reduced.

Triple Nano Compound. A completely revised nano-sized polymer base and fillers
has made our triple compound even better. Small particles - less internal friction.

Improve your personal best by a factor of R.

R Factor:
Reduced weight: 180 g
Reduced Rolling Resistance: Radial Technology
Reduced puncture risk: High Density Guard

Note: Colored rubber compounds are good, but black ones are better. For the very
best performance in grip and durability choose the Ultremo R.1 in black.

Däck koll igen igen till racern schwalbe ultremo dd



Här har ni lite info om ett par däck som kanske sitter på min madone till våren...ganska roligt att dom testas emot ormbett ....

The top competition tire with all around protection. As well as
the HD Ceramic belt it is also protected by a complete SnakeSkin
fabric. This additional protection works particularly well on the
shoulders and side walls. Cuts by glass shards, or sharp flints are
effectively repelled. Weight and rolling resistance remain low.
Naturally with Triple Nano Compound.

söndag, januari 17, 2010

Thomas Lövkvist of Team High Road-Columbia Profile

3 bra cyklister Lance o George o Mark som har de roligt på ett hotel rum

Har fått höra att de är sista året man kan få se George Hincapie cykla på tvn

Jens han är go han

Ja gjorde

ett konditionstest igår på hur o var mjölksyran nivån låg på en plus man gjorde ett watt prov där man skulle trampa allt man kunde under 4min..

Första provet gick bra fast man undrade litet vad dom andra sa när de inte kändes ansträngande vilket ja inte redigt kunde hålla med om fast farligt va de inte ....de roligaste o lite pinsamt va när ja skulle kliva av den cyklen så fastnade min vänstersko gick inte att få loss den utan man fick ta loss foten o verkligen ta i för att få loss den....O sen va de bara att kliva på wattbiken efter man hade ställt in den o Johan kopplade på en mask på en de va många som klagade på den masken men ja kände inget obehag med den fast de kan oxå bero på att när ja jobbade på mitt förra jobb så använde ja mej av en gasmask rätt så mycket ju kanske därför kände man inget obehag, va vet ja...

Men när man satt där med masken på sig på cyklen så släppte all de där man kände i magen utan man började samla krafterna o tankarna inför de slutliga provet där man gick verkligen ut för hårt trampade direkt upp i 710 watt direkt men började tänka lasse för fan lugna ner dej.. bränn dej inte nu direkt, va tankarna o de började bränna i bena så tittade man på klockan då hade de gått 23 sekunder när de hade gått 1 min fick ja växla ner ifrån 5 till 4 läge på wattbiken för annars hade ja inte klarat dom 4 min men tack vare att Johan stod jämte en peppade på en så så tryckte man på.... då började man tänka de Jens Voigt sa om när bena skriker till huvudet att de gör ont att de vill sluta trampa då ska man tänka håll käften bena o gör som ja säger o trampa på...när man passerade 2min så va man så trött o så ont hade man i bena..men Johan stod lugnt jämte o peppade på en, hade han inte gjort de så hade man säkert fått ett mycke sämre resultat kanske till o med slutat o trampat vid 2 min gränsen för då va man nere i ca 280 watt men började nästan skälla på en i tankarna för att man började släppa av men lyckades få upp den iaf o när man passerade 3min så kändes väldigt trött i bena men ändå så gjorde man allt man kunde för att hålla watten så högt man kunde o lite till nästan så att man försökte till med en spurt eller vad man kan kalla de dom sista 20 sekunderna slutade med ett snitt på 355watt med max 710watt...¨

En annan sak är att man nu kan fatta varför folk tycker att man är smal av sig för kroppsfettet i procent va 6,5 på en men Johan tyckte att de va fint fördelat på armar o ben..vi pratade lite om min astma o enligt han enligt vad han kunde se så va de väldigt fina värden ja hade ...men nu kommer den en fråga hur ska ja kunna förbättra min värden tills i slutet av maj då vi gör nästa test men en sak är säker såna här tester ska ja fortsätta göra för de är bra o veta om sin kropp hur de ligger till med den...

Top Reasons to Date a Cyclist

man behöver väl inte säga mer om denna film utan att hålla med om

lördag, januari 16, 2010

Ett snack



Som man hade igår på nt med dom som va där va om man skulle köpa watt mätare till racern o polars system är de billigaste som finns kostar lite över 6000kr beroende va du köper de hittade förra årets model o de såldes ut för 5135kr...så nu är frågan behöver men en sån alltså watt mätare eller ska man lägga pengarna på ett par carbon hjul


Om man hade pengar


Så hade min nya madone sett ut så här om man skulle byta cykel o man hade mer pengar för denna ligger i prisklass 50000-60000kr men snygg är den o går i klubbens färger..de enda ja inte redigt kunde bestämma mej för om den ska ha nya ultegra eller ultegra sl växelsystem så ja la ut bilder på bägger versionerna, ultegra sl är de mörka, ja har nu på min madone ultegra sl o är väldigt nöjd över de har aldrig krånglat så varför byta, fast dom säger att de nya ultegra är en förbättring av de men tycker att ett mörkare vevparti är snyggare..ni undrar säkert varför ja inte väljer dura ace till den men ja tycker att ja klarar mej på de ja valde för ja vet en lista ja såg en gång vilket växelsystem man skulle välja beroende på hur mycke man cyklar o då enligt de så har ja för mej att 105 skulle ja ha plus dura ace är runt de dubbla priset i reservdelar så de va inget svårt val o plus för man blir inte snabbare om man väljer dura ace framför ultegra....



torsdag, januari 14, 2010

ja pratade




om för några dagar sen gällande vad ja skulle ha som energi tillskott när ja är ute o cyklar längre sträcker eller på motions lopp... o som de ser ut så blir de powerbar ja kommer använda mej av... de har ja kört med innan så ja vet att de funkar för mej utan att ja blir dålig i magen..tyvärr så är de så att dom har tyvärr ingen carbloader i sitt sortiment... så gällande de kommer ja testa de ja skrev om innan i bloggen för någon dag sen...såg nu att de finns med choklad smak på gelen.. bäst att kolla upp om man kan få tag på den smaken antingen här i sverige eller en butik inom eu för eftersom powerbar är ju amerikanskt så risken finns att den smaken finns inte i något land inom eu....

Dagens pass

blev ett väldigt lugnt pass eftersom man ska köra ett maxprov på lördag kl 1400 är de tänkt..de va mycke snack om de testet efteråt för de va endel som va lite nervösa över de...okej ja va lite nervös i början av veckan men nu är ja inte de för de är bara att gå dit o trampa de bästa man klarar av mer kan man inte begära av sig....de andra snacket va om vilka kläder vi ska köra med på Vättern för klubben har sista beställningsdag den sista januari o samtidigt som man beställer så måste man betala för kläderna o snacket är mest o priset för dom är ganska dyra o de är sagt att alla ska cykla i samma kläder vilket ja håller med om....tänk själv när vi står i starten alla 62st som vi är i gruppen i samma kläder vilket snack de kommer bli eller under rundan när folk som står vid vägkanten o hejar på som de alltid gör vilket jubel de kommer bli när dom ser oss kommandes farande på cyklarna....undra om Keith lyckas med att få erbjudande ifrån skeppshult gällande däck... ett par rosa ultremo däck på min racer kanske man skulle ha.... vet en som kommer få ett leende på läpparna hahaha.....

Gå in på länken till Vacchi

o lyssna på de Robban har att säga för de va väldigt bra sagt av han o ja står bakom de han säger gällande doping....

Dagens Musik video

på detta torg har ja varit

Man måste hålla med Mark C.

om att sån som har dopat sig o åkt fast o är på väg tillbaka till sporten är parasiter för de borde vara livstids avstäning på dom...
Man får så ofta höra att att vi cyklister dopar sig men de kan oxå bero på att vi rena cyklister har förklarat krig emot dom som fuskar ...okej man ser inte mycke dopings fall i fotbollens värld eller nån typ av boll sport eller i hockey världen men lugn bara den finns där kommer ihåg när dom tog den spanske läkaren för några år sen med en lista på över 300 kodade namn lite över 100 trodde dom va cyklister men dom andra vi i idrottare o fotbolls spelare o när de ryktades om man att stor lag som Barcelona o såna lag va inblandade då la dom ner undersökningen o bara jagade cyklisterna på listan ..man blir bara så trött på att de är bara cykelsporten som svartmålas o ingen annan sport ....

måndag, januari 11, 2010

Glyco Mass


Detta ska ja testa som carbloader till denna säsong o hoppas att den funkar lika bra som EAS gjorde för mej när de fanns i sverige.... O vad ja kommer använda mej av som sportdryck, energikaka o gel har ja inte bestämt mej än för
Man kan hittat detta på
http://www.sportkost.nu/kolhydrater-energi/Gluco-Mass.htm

Tröjor Greger kan fixa


Dessa tröjor kan han fixa griset är 350kr utom tdf tröjorna där ligger priset på 445kr














de här måste ha gjort ont

Smart unge

Tour de France 2008 moment not to remember

Veckans musikvideo

torsdag, januari 07, 2010

Jävla fegis säger ja bara

Får inte tag på skandalsvensken

Han ska bestämma om han vill ha b-provet analyserat – eller om han ”erkänner” ytterligare ett fall av dopning.

Problemet är bara att ingen lyckas få tag på den skandalomsusade svenske cyklisten.

– Vi når inte fram till honom, och jag tror inte någon annan gör det heller, säger förbundskapten Glenn Magnusson till Sportbladet.

Nicklas Axelsson, 37, skakar om cykel-Sverige ytterligare en gång.

Och inte på ett positivt sätt.

De senaste dopningsmisstankarna är nu ute i internationell press – och stora nyhetsbyråer skriver om svenskens nya felsteg.

”Han omger sig med fel folk”
Sportbladet har pratat med cykellegendaren Michael ”Roddarn” Andersson, som har tunga meriter från OS, VM och proffsliv bakom sig.

– Det är tragiskt, både för honom och för svensk cykel. Jag tror att han har fel folk runt sig, de lag han har kört för är inte kända för att ha någon vidare antidopningspolicy. Och då är det lätt att falla för frestelsen, säger ”Roddarn”.

Många vill ha en förklaring, men det går inte att nå fram till honom.

– Nej...jag är inte förvånad. Jag tvivlar på att han kommer berätta om det här, det gjorde han ju inte när han åkte fast första gången.

Alla väntar på besked från Axelsson
Just nu ligger bollen hos Nicklas Axelsson. A-provet var positivt och inblandade parter avvaktar nu för att se hur den svenske cyklisten vill gå vidare.

– Vill Axelsson ha ett b-prov tar det ett par veckor. Annars får vi snart en anmälan från UCI (internationella cykelförbundet) att behandla, jag skulle tro att det är klart hur det blir i månadsskiftet, säger Åke Hansson, som är ordförande i Svenska Cykelförbundets disciplinnämnd, till Sportbladet.



Jonatan Fast


Att a- och b-prov skiljer sig åt är extremt ovanligt. Sportbladet har vid upprepade tillfällen försökt nå Nicklas Axelsson, dock utan framgång.

Detta skriver Anders Adamson om Nicklas

Idag på morgonen var det minus 28 utanför vår fjällstuga, smällkallt så klart men det var inte vädret som förstörde denna trettondag. Återigen verkar det som Nicklas Axelsson torskat i en dopingkontroll. Det är tyvärr bara att konstatera att man tydligen inte kan lita på någon. Ett A-prov följs normalt av ett B-prov, det har inte hänt många ggr i historien att resultaten ät olika. Förra gången Axelsson var på tapeten begärde han inget B-prov utan lät meddela att han dopat sig och att karriären då var över. Den här gången behöver han inte meddela att karriären är över. Nu blir det livstid.

Semester

Satt på happymtb.org o läste en artikel o cykelsemester på gotland hmm kanske nått för en...tobban va på mej om att gymmet ska anorda en resa i maj till portugal han sa att de är perfekt inför vättern för en o sticker man iväg på den resan oxå så är en cykelsemester på gotland perfekt för en i sommar haha men läs den vet ja även du kan bli sugen på de...runt 50mil är de att cykla för en o en cross är perfekt för de ju...

onsdag, januari 06, 2010

Mera om puckot Nicklas Axelsson

O detta ifrån tidningen Kadens...
Taskig timing
...så kan man lite ironiskt säga om den artikel vi tillägnade Nicklas Axelsson i senaste numret av Kadens och som med dagens chocknyhet kändes väldigt surrealistisk.

Även om vi inte fått någon "förklaring" eller kommentar av Nicklas och trots att B-provet inte är analyserat verkar det mesta tyda på att Nicklas, ännu en gång, dopat sig med EPO. Besvikelse och förundran fick just en ny innebörd.

För säkerhets skull vill jag kort bara kommentera det som just hänt, att vi självklart är mycket illa berörda och att vi är enade i vår magsyra tillsammans med er!

Andreas Danielsson - chefredaktör Cykeltidningen Kadens

Hittade detta gällande Niclas positiva dopingstest

Silver-Emma: ”Jag blir rent ut sagt förbannad”

Dopningsmisstankarna skakar om en redan smutskastad sport.

– Jag blir rent ut sagt förbannad, säger OS-silvermedaljören Emma Johansson.

Att tidigare dopningsavstängde Nicklas Axelsson återigen har lämnat ett positivt dopningsprov tar de svenska proffscyklisterna på sängen.

En märkbart chockad Thomas Lövkvist, som gjorde succé i Giro d’Italia i våras, blir tyst när han får höra nyheten.

– När då? För vad? säger han till sist och tillägger:

– Jo, jag blir verkligen förvånad, men det är nog bäst att jag inte säger något förrän B-provet är klart.

”Förstår inte”
Andra cyklister är mer öppna med sina tankar.

Emma Johansson är en av dem.

– Jag förstår inte vad han tänker med. Han förstör ju för alla oss andra, säger hon.

– Självklart är det här ­inte bra för cykelsporten. Men samtidigt är det bra att fuskarna åker fast.

Enligt förbundet ska ­Axelsson nu fatta beslut om han vill låta B-provet analyseras, och först därefter ska disciplinnämnden ta upp ärendet. Är livstids avstängning rimligt?

– Absolut. Det är så rätt, säger Emma Johansson.

Hennes manlige mot­svarighet i OS 2008 – Gustav Larsson, som också han tog en silvermedalj – håller med.

– Jo, livstid tycker jag att det är, säger han.

– Jag trodde verkligen att han skulle lägga av. Att han lärt sig något från sist.

Kan du hitta någon ­förklaring till Axelssons ­beteende?

– Det känns som ett desperat försök på något sätt. Han har ju inte kört så fort och har harvat runt ett par år, säger Larsson.

Killarna


Tänkte lägga in några bilder på mina killar när dom gör som dom brukar göra för de mesta av dagarna o de är att ligga i sängen o slöa..men titta hur tunn min goa sköna kalle har blivit..fast man ser även att de är dags att sätta tiger på bantning...fast den högra bilden på tigge överdriver lite nu men så fort kalle kastar in handduken så får ja ta tag i tigges problem fast ja tror nog att han ser inte de som ett problem


Byte

av rubrik bilden funderar ja på men måste bara ta kort på min madone först som den ser nu men har lite arbeta kvar att göra på den först innan ja tar bilden...
Har bytt på den styret o lindan o stora framklingan o bägge broms vajerna...har kvar att montera kedjan o kassetten har tänkt göra de ett tag nu men inte bara blivit av bara..ska även byta ut broms beläggen... vet inte hur ja ska göra med inne slangen har nu i snart 2 års tid cyklat med latexslang men den kostar nu runt 125kr st men får väl börja köpa även den ifrån england så man sparar in lite pengar...en annan kul sak är att mia får snart sin madone.. en väldigt snygg cykel tycker ja o om man tänker efter så va de ja som fick henne att köpa den för hon hade tänkt köpa en madone 4.5 årsmodel 2009 först.. men ja va på henne om madone 4.7 årsmodel 2010 att den va snyggare o bättre.... o såg faktiskt när ja va på mässan med henne att de sitter sram rival växelsystem på den... inte för att de skulle vara något fel på de nu för kan erkänna att ja är ganska nyfiken på de växelsystemet o sätter trek de på sina cyklar så kan inte de vara något skit ju...kan även nämna att vi va borta o kollade på den några gånger inte för att ja skulle klaga över de för hallå man är ju en trek fanatiker plus jämte hennes 4.7 stod de en madone 5.2 i årets färger o den va snygg...fast inte lika snygg som 4.7 ...fast vi båda va överens om en sak treks cross xo1 va väldigt snygg i sina färger för 2010..

Greger kan fixa denna åt mej



o de är den tröja som discovery körde i de sista tdf dom som en protest gällande miljön så ändrade dom färgen blå till grön...har mailat han om han kan fixa byxorna oxå plus kläderna ifrån u23 livestrong... priserna som gäller är 350kr för tröja o 400kr för byxa frakten är 20kr per del....tror ja vet en som är sugen på kläder som de står trek på eller team columbias kläder...eller hur mia...

Fan oxå säg inte att de är sant!!!!

Axelsson dopad ännu en gång?
06-01-2010 | Christian Johansson
Niklas Axelsson är i ordentligt blåsväder igen. Den tidigare dopningsavstängda 37-åringen ska i september månad ha lämnat ifrån sig ett positivt A-prov. Enligt en talesman från UCI ska det även denna gång röra sig om EPO.

Dalmasen, som under 2009 körde för det lilla laget Utensilnord, visade fin form på höstkanten och var nionde man i det italienska endagsloppet GP Industria & Commercio di Prato i slutet på september.

– Man ska komma ihåg att Axelsson har varit sjuk. Jag vet inget om hans behandling och ibland talar man ju om misstagsdopning. Men hur det än förhåller sig är det en tragedi, säger Anders Karlsson, generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet, till Sportbladet.

Skulle även B-provet visa sig vara positivt så ansluter sig Axelsson i det föga smickrande sällskap som kommit tillbaka efter en avstängning och åkt dit igen. I detta sällskap finns bland andra Tyler Hamilton och Christian Pfannberger.

Kläd inköp


denna tröja köpte ja mej... väldigt skön är den o de bästa av allt att cykelcity där ja såg den kostar den 699kr medan ja hittade den sen på jibo.nu för 549kr med frakten inräknad..så man tvekade inte en sekund var ifrån man skulle köpa den...
Plus har pratat med Greger o fått reda på att han köper kläderna ifrån usa o man kan maila han om man vill beställa kläder senare för nu känns de som man behöver pengarna till annat har ju kondistest snart o lampor till cyklen är på väg o cykelväska ska beställas plus klubbkläder behöver man...plus keit måste bestämma sig om vi ska cykla i klubbens kläder eller Team HC kläder men ja misstänker de blir de sista för de känns så för tiden att beställa klubbens kläder håller på att rinna ut..för ensak vi har kommit fram till alla o de är på vättern ska alla cykla i samma kläder inget annat....

måndag, januari 04, 2010

spinning ala hemma


Dagens andra pass blev ute på balkongen för man orkade inte åka upp till gymmet o köra ett pass med Lisa ..när ja började så va de hela 2 plus grader på balkongen när ja slutade så va den över 17 plus grader så man låg inte på latsidan precis ... första passet blev ute med brorsan på crossen vi cyklade 37.3km på 92min ..





lördag, januari 02, 2010

Invigning av spinningcyklen på balkongen

Testade att spinna ute på balkongen idag tills den externa hårddisken började krångla för en men ja har fixat de problemet så i morgon kör ja igen för de ska vara svin kallt ute o ja är rädd om mina luftrör ju pga astman ......o sen på efter middagen kör ja dubbla pass på gymmet... får fixa någon bar som man kan ta efter eller om man ska ta en i mellan passen så man kan köra på hårt ....
Körde idag till något som heter virtual cycling training "laying down the hammer".....











fredag, januari 01, 2010

Summering av träning 2009

Totaltid: 21312min/ 14d 19:12:00
Totalsträcka: 695.75mil
Antal tränings pass: 290
Antal dagar med träning: 230 (62% av alla dagar)
Snittsträcka per vecka: 13,127mil
Snitthastighet: 30.48km/h (1,58min/km)